Wintersport - voordelig naar de sneeuw

 

   
   

 

 

BIZZtravel Wintersportreizen biedt voordelige wintersportvakantiesaan naar Frankrijk, Oostenrijk en ItaliŽ.

Vanaf Ä 49,- (inclusief vervoer,accommodatie en skipas!) kun je je wintersport al boeken!

     
 

Camelot is een reisorganisatie die Wintersportreizen, Tennisreizen en nu ook Wellnessreizen aanbiedt! 

     
Reisbureau's Reisbureau's Handige website    

Bizz Travel Wintersport
Snowtime Travel

Camelot Wintersport

Chalet Travel

Jiba Wintersport

Northlander
 

Wintersport

Skiing.nl info wintersport

 Paklijst Wintersport pdf

 ANWB Wintersport

 

 
     
 

SnowTREX is dť online specialist in de wintersportmarkt met als doelgroep young professionals. Het aanbod bestaat uit populaire wintersportbestemmingen in Frankrijk en Oostenrijk.

     
 

Snowtime Travel biedt wintersportvakanties tegen scherpe prijzen in Frankrijk, Oostenrijk, Canada en USA. Op onze site kan men snel zoeken naar beschikbaarheid en eenvoudig online boeken.

     
  Zowel zomer als winter(sport) aanbod. Aanbod voor zowel echte vakantiebestemmingen als voor korte vakanties dichtbij. Honderden accommodaties in BelgiŽ, Duitsland, Frankrijk, KroatiŽ, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, TsjechiŽ.
     
  Bij Skistuds boek je een wintersportreis inclusief skipas naar de beste hotspots van de Franse Alpen. Op alle bestemmingen werkt Skistuds samen met La Grotte du Yeti, hierdoor is het gegarandeerd feest!
     
 
Ook dit seizoen staat Husk Studentenreizen weer garant voor superscherpe wintersport vakanties naar topbestemmingen in Frankrijk en Oostenrijk zoals Val Thorens, Tignes, La Joue du Loup en Mayrhofen!
 
     
 
Nortlander Ski-tours de ervaren skispecialist en al 17 jaar een begrip op het gebied van wintersport.
     
  Met een aanbod van ruim 100 000 accommodaties in meer dan 200 ski oorden in Europe biedt SkiHorizon een aangename vakantie voor elke sneeuw liefhebber. Verschillende accommodaties als chalets, appartementen en hotels voor de beste prijs. SkiHorizon biedt tevens opties als ski passen, ski huur en foodpacks voor een scherpe prijs aan.
     

Online skipas bestellen bij Nederlandse Ski Vereniging

De Nederlandse Ski Vereniging lanceert in december een online platform waar iedereen skipassen kan kopen. Er is maar liefst keuze uit ruim 125 skigebieden in Oostenrijk en Zwitserland. Leden van de Nederlandse Ski Vereniging kunnen zelfs hun lidmaatschapspas als skipas activeren en voor hen worden kortingen geregeld met de skigebieden. Men is druk bezig om het aantal gebieden uit te bereiden.

Exclusief contract Eventim

De vereniging voor Nederlandse SkiŽrs kan deze service aanbieden, omdat ze een exclusief meerjarig contract heeft gesloten met Eventim. Deze is de dochter van Ticket Corner, Europees leider op het gebied van ticketing. De Nederlandse Ski Vereniging wordt dankzij de exclusieve samenwerking met Ticket Corner de eerste aanbieder in Nederland van online skipassen.

Online bestellen skipas

Het online bestellen van je skipas maakt een einde aan de verplichting om aangekomen op je locatie in een lange rij voor de kassa te gaan staan wachten. Het bestellen van de pas kan vanaf december op deze site. Voor niet-leden geldt het volgende. Ze kunnen wel online skipassen bestellen, maar moeten rekening houden met een borg voor de pas en de tijd die het kost voordat de pas thuisbezorgd wordt.

Voordelen online skipas

Woordvoerder Joris Gieske zegt: ď De voordelen voor leden zijn het grootst. Onze nieuwste lidmaatschapspas kan communiceren met skipoortjes en straks online geactiveerd worden als skipas. Dat kan vanuit huis, maar ook vanaf een laptop of mobiele telefoon in het skigebied. Dit betekent dat je op het allerlaatste moment kunt besluiten waar je wilt gaan skiŽn of snowboarden.Ē

 

Huur of koop van skimateriaal?

Ga ook jij dit seizoen weer op wintersport en heb je nog geen skiuitrusting? Dan zul je jezelf afvragen of je nu skimateriaal gaat kopen of huren. Een discussie die vaak de ronde doet. Folders staan vol met aanbiedingen voor skiuitrustingen, omdat de eerste sneeuw gevallen is in de Alpen. In dit artikel worden de voor en nadelen van kopen en huren opgesomd.

Skimaterialen, zelfs aanbiedingen, blijven prijzig. Er is veel aanbod van skimateriaal. Wanneer je de prijzen en het materiaal vergelijkt en je weet waar je op moet letten, dan lukt het soms om relatief goedkoop iets aan te schaffen.In dit artikel gaan we in op de voor- en nadelen van het huren of kopen van skimateriaal. We kijken daarbij vooral naar het prijsverschil.

Prijsvergelijking

Wintersporters die vaker op skivakantie gaan hebben meestal eigen materiaal. Daarvan kun je het volgende kunnen zeggen. Doordat skiís ongeveer 5 jaar meegaan en een aankoopprijs van gemiddeld Ä 500, Ė hebben, geven zij Ä 100,- per jaar voor eigen skiís uit. Skimateriaal huren kost gemiddeld als snel tussen de Ä 100,- en Ä 150,-. De kosten van koop en huur zijn relatief gelijk. Wanneer we kijken naar de andere voor- en nadelen van kopen en huren zien deze er als volgt uit.

Voordelen van kopen

1.      Je hebt, mits je de spullen onderhoud, altijd perfect onderhouden skiís.
2.      Je hoeft op je bestemming aangekomen niet in de rij te staan voor uitrusting.
3.      Je leert te vertrouwen op jouw skiís en je prestaties worden daardoor beter.
4.      Je kunt goede bindingen monteren op je skiís naar eigen keuze.

Nadelen van kopen

1.      Onderhoud van materiaal kost elke vakantie Ä 15,- tot Ä 20,-.
2.      Elk jaar zul je jouw skiís mee en terug moeten nemen op vakantie.
3.      Je hebt niet elk jaar de beschikking over de nieuwste skiís.

Voordelen van huren

1.      Je hoeft geen onderhoud te plegen.
2.      Je kunt andere skiís uitkiezen. Zitten ze niet goed? Dan wissel je ze om.
3.      Jaarlijks heb je de mooiste en nieuwste skiís tot je beschikking.

Nadelen van huren

1.      Elk jaar heb je weer andere skiís.
2.      Grote verschillen in skiís bij verhuurders.

Tussen huur en koop van skiís zitten een aantal belangrijke verschillen. De keuze voor koop of huur heeft betrekking op je eigen voorkeuren. Aan te raden valt om skiís, of je ze nu koopt of huurt, in Nederland te kopen. Skiís moeten namelijk op maat zijn. Het gegeven dat dure skiís beter zijn dan goedkopere gaat niet altijd op. Duur skimateriaal vraagt meer aandacht van bepaalde zaken, zoals opbouw, flex en bindingen. Geadviseerd wordt om je goed te laten informeren bij een skiwinkel of specialist in Nederland.