Reisnieuws

Betalen voor koffer op charter (28-03-2012)

Vakantiegangers die met een pakketreis de zon gaan opzoeken, moeten ook gaan betalen voor ruimbagage.
Transavia heeft reisorganisaties deze week een voorstel gedaan om 7 tot 15 euro per enkele reis te heffen op ruimbagage tussen 10 en 23 kg. Elke drie kilo meer kost 20 euro. Handbagage wordt beperkt tot één stuk van maximaal 5 kg.
De nog strikt vertrouwelijke plannen zijn gisteren al in het bezit van De Telegraaf gekomen. De reiswereld is niet blij, omdat de klanten geen keuze hebben. Zij gaan vaak meer dan een week op vakantie en kunnen niet met alleen een handtas reizen. Andere Nederlandse vakantievliegers, zoals ArkeFly en Corendon Dutch Airlines, waar koffers altijd gratis zijn, beraden zich, nu Transavia de knoop heeft doorgehakt.

Bron: Telegraaf

Interesse in vakantie Cyprus daalt met 65% (27-03-2012)

De afgelopen dagen is de toeristische interesse in Cyprus flink gedaald. Zowel gisteren als eergisteren noteerde de Zoover interesse monitor (actuele weergave van zoekresultaten op Zoover) een daling van gemiddeld 65%.

Op Zoover oriënteren, normaal gesproken, dagelijks zo’n 2500 potentiële vakantiegangers zich op een vakantie naar Cyprus. De afgelopen dagen waren dat er nog slechts 750 tot 1000. Dit terwijl Cyprus in de weken ervoor juist kon rekenen op zo’n 20% meer interesse als in dezelfde periode vorig jaar.

De reden van de terugloop laat zich raden volgens Zoover: “Toeristen hebben behoefte aan een onbezonnen vakantie. Mogelijke invloeden van economische problemen of onlusten geven een onbehagelijk gevoel waar we zeker in vakantietijd niet op zitten te wachten”

De populairste bestemmingen op het Griekse deel van Cyprus zijn Pafos en Ayia Napa, daar is de daling het grootst. Ook de interesse in het Turkse gedeelte van Cyprus wordt beïnvloed door de crisis op het Griekse deel. Met gemiddeld 40% minder interesse in bijvoorbeeld Kyrenia lijken ook de Turks Cyprioten het in de portemonnee te gaan voelen.