Turkije OnlineTurkije heeft alles wat een toerist zich maar kan wensen! Het land heeft een aangenaam klimaat, prachtige landschappen en een zeer indrukwekkende cultuurgeschiedenis.
Daarnaast biedt Turkije een scala aan gezellige en gevarieŽrde badplaatsen zoals Marmaris en Alanya.

Het toerisme in Turkije concentreert zich grotendeels op de vele archeologische en historische plaatsen en op de kusten langs de EgeÔsche en Middelandse zee.

Turkije mag dan nog niet toegetreden zijn tot de Europese Unie, geografisch gezien behoort een klein gedeelte van het land bij Europa.
Het europese gedeelte heet ThraciŽ en het aziatische deel wordt AnatoliŽ genoemd. De grootste stad van Turkije, Istanbul ligt precies op de grens van Europa en AziŽ en ligt zo in beide werelddelen.

De prachtige stad Istanbul bezit een aantal belangrijke historische bezienswaardigheden uit de byzantijnse en ottomaanse tijd. De bekendste zijn de Sultan Ahmed Mosque (de Blauwe Moskee), Aya Sofia (Hagia Sophia), en het Topkapi paleis.

Andere belangrijke culturele en historische plaatsen elders in het land. die een bezoek verdienen, zijn onder meer Efeze, Pergamon, Troje en de landschappen van CappadociŽ.

Strandvakanties, in het bijzonder van turkse stad-bewoners en bezoekers uit westeuropa, zijn van centraal belang voor de turkse toeristenindustrie. De meeste toeristische stranden zijn te vinden langs de zuid- egeÔsche kust, en langs de mediterrane kust dichtbij Antalya. Belangrijke kustplaatsen zijn: Bodrum, Fethiye, Marmaris, Kusadasi, Izmir, Side en Alanya.

De redenen voor vakantiegangers om Turkije te bezoeken zijn zeer uiteenlopend. Het kan liefde voor de oudheid zijn, maar ook verlangen naar zon, zee en strand. De vele mogelijkheden op het gebied van cruises, watersport en cultuur lokken menig toerist naar Turkije. Alle ingrediŽnten hiervoor zijn dan ook aanwezig: een uitstekend klimaat en veel stranden.
Tel daarbij op de steden met al hun schoonheid en schatten uit een rijk verleden, dan begrijp je dat Turkije jaarlijks miljoenen toeristen trekt.


vlucht & vliegticket informatie
Een vlucht vanaf Schiphol, Brussel of Dusseldorf naar Turkije duurt circa 3,5 a 4,5 uur afhankelijk van je eindbestemming in Turkije.Turkije visum en reisdocumenten informatie

Voor reizen naar Turkije is een paspoort of Europees identiteitsbewijs vereist. Let op: deze dienen na thuiskomst nog minimaal 3 maanden geldig te zijn.

Een visum is verplicht voor iedereen die op vakantie naar Turkije gaat. Dit schaf je voor 15 euro aan bij de visumbalie op de luchthaven in Turkije, hier kom je langs voordat je door de paspoortcontrole gaat. Wisselen lukt vaak niet dus zorg dat je die 15 euro los op zak hebt. Tip: het Turkse consulaat in Nederland verkoopt ook visa voor Turkije maar je betaalt ongeveer 5 x het bedrag van op de luchthaven, niet doen dus!

Het visum voor Turkije is na aanschaf overigens drie maanden geldig, je kunt dus meerdere keren naar Turkije reizen met een visum binnen die periode. Voor meer informatie over je visum kan je terecht bij de Turkse ambassade.Kraanwater Turkije

Kraanwater kan je beter niet drinken in Turkije. Het beste neem je ook geen ijsklontjes in je frisdrank of cocktail. Handig voor het tandenpoetsen: neem een flesje Care Plus Hadex Water disinfectant mee op vakantie. Je doet een klein druppeltje in je glas water en is het water drinkbaar. N.b. veel toeristen lopen diarree op tijdens hun vakantie door het eten van rauw vlees. Doe dat dus liever niet.Gezondheid & vaccinaties

Voor reizen naar Turkije wordt vrijwel altijd een DTP-vaccinatie en bescherming tegen Hepatitis A aanbevolen. Het is echter altijd verstandig om even contact te zoeken met je huisarts of de GGD. Afhankelijk van je reisdoel en persoonlijke situatie kunnen ook andere vaccinaties worden aangeraden.

Tot slot: zorg ervoor dat je een zonnebrandmelk met een goede beschermingsfactor gebruikt. Je kunt in Turkije ongemerkt snel heel erg verbranden!Informatie m.b.t. telefoneren

Om vanuit Nederland naar Turkije te bellen kies je 00 plus het landnummer 90 en daarna het telefoonnummer zonder de nul aan het begin.

Als je vanuit Turkije naar Nederland wilt bellen kiest je eerst 0031 gevolgd door het telefoonnummer zonder de nul aan het begin. Bellen vanuit een telefooncel is aanzienlijk voordeliger dan vanaf je mobiel. Bellen vanaf je mobiel is echter meestal weer veel voordeliger dan vanaf de telefoon in je hotel!

Enkele belangrijke alarmnummers in Turkije zijn: Brandweer 110, Ambulance 112, Politie 55.Geld, valuta en fooien

De Turkse lira is onderhevig aan zeer sterke inflatie en wisselende koersen. Meestal is het voordeliger om je geld niet in Nederland wisselen maar gewoon in Turkije te pinnen. In de meer toeristische plaatsen worden vrijwel overal Euro's, de bekende creditcards en travellers cheques geaccepteerd.

In veel steden zijn pinautomaten aanwezig. Als je een rondreis door afgelegen gebied maakt is het wel verstandig voldoende lira bij je te hebben. Banken in Turkije zijn in de regel geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30 t/m 12.00 uur en van 13.30 t/m 17.00 uur.

Fooien geven is natuurlijk nooit verplicht. De salarissen liggen in Turkije echter veel lager dan bij ons. Als je tevreden bent in een restaurant of met je taxi dan is het gebruikelijk het bedrag met circa 10% naar boven af te ronden. Geef ook het kamermeisje een kleine fooi aan het begin van je vakantie. Je zult het zeker merken aan de service!

Tot slot, voor ons blijft het wat wennen maar op de markt en in winkels in Turkije is onderhandelen over de prijs heel gewoon.Turkije vakantie > praktische info & tips

Beste reistijd April tot medio juni, september en oktober.

Tijdverschil met Nederland In Turkije is het 1 uur later.

Taal Turks, in de grote steden en badplaatsen spreken de meeste mensen redelijk Engels en / of Duits.

Voltage 220 volt.